5 tips der hjælper mod bekymringer

Når hjernen bekymrer sig, er det en overlevelsesteknik. Vi er simpelthen programmeret til at bekymre os, og det er også vigtigt, når det er på sin plads. Men for meget bekymring kan forsage angst og stress. Det sker desværre for mange, men her er fem tips til at minimere bekymringerne.

Bekymringstid

Bruger du alt for mange timer af dagen på at bekymre dig om alt lige fra skole eller arbejde til familie eller venner? Det er utroligt trættende og ubehageligt konstant at have hovedet fyldt med de negative tanker, og selvom bekymring er et overlevelsesredskab, så bør det ikke få lov at fylde så meget, at det gør mere skade end godt. Et trick til at nedsætte den tid, du bruger i løbet af din dag på bekymring, er faktisk at planlægge fast bekymringstid hver dag. Sæt 15-30 min. af om dagen, hvor du må skrive alle dine bekymringer ned. Når tiden er gået, skal de pakkes væk igen. Det er lettere at pakke en bekymringstanke væk, hvis man ved, at man får tid til at kigge på den senere på dagen. Læs hvordan du slipper dine bekymringer her.

Distrahering

Det kan være drønsvært at pakke en bekymring væk, når den først er dukket op. Hjernen har svært ved at give slip, så prøv i stedet for at distrahere den ved at give den andre opgaver at fokusere på. Det kan du gøre ved at gå tur med hunden, bage en kage eller invitere en ven over.

Mindfulness

At dyrke mindfulness er ligesom at træne en muskel. Jo mere du øver dig i at meditere, jo mere kontrol lærer du at få over dine tanker. 10 min. meditation hver dag kan både give dig luft til at ånde og tankekontrol.

Bekymringsanalyse

Hvis det er de samme bekymringer, der plager dig igen og igen, kan det være tid til at kigge seriøst på bekymringen og analysere den. Bryd alle elementerne ned med kritiske øjne og find ud af, hvorvidt bekymringen er rationel, og noget du bør handle på, eller blot noget din hjerne bilder dig ind.

Snak om problemet

Det er vigtigt at dele dine bekymringer med andre. Om så det er en psykolog, lærer, forælder, partner eller god ven, så er det vigtigt at tale med nogen om det. Du er ikke alene, og der er hjælp at hente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *